Жителі Авдіївки відмовляються вивозити дітей, планується примусова евакуація – ВЦА

Читать на русском
На даний момент у багатостраждальному місті перебувають 8 дітей. Батьки не хочуть їх відвозити та вигадують різні відмовки, щоб залишити в Авдіївці.
Фото: ДСНС

Влада розглядає варіант з примусовою евакуацією дітей кількох громад Донбасу, в тому числі Авдіївської, на території якої ведуться запеклі бої.

Про це розповів голова Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш, його слова цитує Espreso.

Окупанти вдарили по Авдіївці, серед загиблих є немовляЗа даними Андрія Єрмака, внаслідок обстрілів загинули двоє людей, одна з них – дитина 2022 року народження. Ще двоє мирних жителів отримали поранення.

За його словами, станом на 2 квітня у багатостраждальному місті перебувають 8 дітей. Батьки не хочуть їх вивозити та вигадують різні відмовки, щоби залишити в Авдіївці.

«Навіть після загибелі п'ятимісячного хлопчика, інші батьки відмовляються виїжджати - не хочуть їхати. Мабуть, уже немає до чого достукуватися в цих батьків - крім негативу, у нас уже нічого немає. Вони неадекватні, всі розповідають, що в місті дітей нема. Жоден із них не підтвердив це. Вони ховають дітей. Якісь шпигунські пристрасті. Побачимо, будемо забирати і вивозити», - розповів голова ВЦА.

Він додав, що лише 10 відсотків житлових будинків у місті придатні для життя. І це лише попередні дані, реальна кількість таких будівель може бути ще меншою.

Нагадаємо, через постійні ворожі обстріли та атаки влада ухвалила рішення евакуювати працівників комунальних служб та відключити у місті мобільний зв'язок.

У суботу, 1 квітня, війська російської федерації нанесли черговий ракетний удар по Авдіївці Донецької області, було пошкоджено адмінбудівлю та інфраструктурний об'єкт.

Раніше Барабаш повідомляв, що житловий фонд Авдіївки зруйновано на 80%. Більше того, у місті не залишилося жодного функціонуючого інфраструктурного об'єкту – всі вони були повністю знищені обстрілами Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: