В Авдіївці немає жодного вцілілого будинку, інфраструктура розбита повністю – голова МВА

Читать на русском
За словами Барабаша, житловий фонд Авдіївки зруйновано на 80%. Більше того, у місті не залишилося жодного функціонуючого інфраструктурного об'єкту.
Фото: t.me/ermaka2022

Внаслідок російських обстрілів в Авдіївці Донецької області не залишилося жодної вцілілої будівлі.

Про це повідомив начальник місцевої міської військової адміністрації Віталій Барабаш, його слова передає Інтерфакс-Україна.

Туди прийшов «руський мир»: які міста України були повністю або частково зруйновані під час війниУ ході російської агресії в Україні практично повністю знищено близько десяти міст, ще стільки ж частково зруйновано.

За словами Барабаша, житловий фонд Авдіївки зруйновано на 80%. Більше того, у місті не залишилося жодного функціонуючого інфраструктурного об'єкта – всі вони були повністю знищені обстрілами рф.

«Інфраструктура розбита повністю – не працює нічого. Житловий фонд більш ніж на 80% зруйнований — це те, що вже неможливо відновити, відремонтувати, треба зносити та наново будувати. Зараз немає жодного вцілілого будинку. А всього у нас було 149 багатоповерхових та близько 4 тисяч приватних будинків», — заявив глава МВА.

Барабаш додав, що взимку місцеві жителі, які залишились у місті, опалювали свої будинки за допомогою печей-буржуйок, яких «дуже багато надали і волонтери, і держава», а паливо для буржуйок закупили за рахунок субвенції з держбюджету.

Нагадаємо, через постійні ворожі обстріли та атаки влада прийняла рішення евакуювати працівників комунальних служб і відключити в місті мобільний зв'язок.

Раніше у Нацполіції розповіли, скільки мешканців залишилося в Авдіївці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: