Авдіївка найближчим часом може стати «другим Бахмутом» – речник ВСУ

Читать на русском
За словами Дмитрашківського, за останню добу російські війська втратили на цьому напрямі приблизно три роти особового складу.
Фото: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України не виключають, що окупанти найближчим часом посилять свої атаки на Авдіївку Донецької області.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

За його словами, ситуація в Авдіївці може стати схожою на ту, яка останніми місяцями спостерігається в Бахмуті.

Втрати окупантів перевалили за 165 тисяч військовихВтрати окупантів за добу – 700 військових, 5 танків, 16 бойових броньованих машин, два засоби ППО, 9 артилерійських систем, безпілотник.

«Ворог зараз намагається оточити Авдіївку, і я згоден із заявами західних колег, що Авдіївка найближчим часом може стати другим Бахмутом. Так і є. Але хочу одразу сказати, що у росіян не все так добре на цьому напрямі. Ворог використовує резерви та зазнає великих втрат», – заявив Дмитрашківський.

Він додав, що за останню добу російські війська втратили на цьому напрямі приблизно три роти особового складу.

«Атаки всі однотипні, ворог атакує прогнозовано, з однієї і тієї ж посадки, і тому нашим військовим вдається відстоювати свої позиції», - повідомив речник.

Нагадаємо, згідно з даними Інституту вивчення війни, весняний наступ росіян наближається до кульмінації. Аналітики зазначають, що окупанти не можуть навіть завершити тактичне захоплення Бахмута.

Раніше у ЗСУ розповіли, для яких саме цілей росіянам потрібна Авдіївка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: