Біля Києво-Печерської лаври проходить мітинг проти УПЦ МП: що відомо

Читать на русском
Біля Києво-Печерської лаври проходить акція протесту проти Української православної церкви (Московського патріархату), а також молебень прихильників  УПЦ МП.
bigkyiv.com.ua

Сьогодні, 1 квітня, біля Києво-Печерської лаври громадяни проводять акцію протесту проти УПЦ (МП).

Про це повідомляє «Укрінформ», з посиланням на інформаційні Телеграм-канали.

Виселення УПЦ МП із Києво-Печерської Лаври: що відомоУПЦ МП виселяють із Києво-Печерської Лаври. Чому так сталося і на підставі яких угод УПЦ МП користувалася Лаврою – на інфографіці.

Поки суд обирав запобіжний захід колишньому наміснику митрополиту Павлу (Лебідю), під Лаврою почали збиратися активісти.

Зазначається, що декілька сотень людей прийшли на акцію протесту до Києво-Печерської лаври. Вони тримають у руках українські прапори, а також плакати: «пашу в рашу», «московський патріархат - за російським кораблем», «геть московських попів».

При цьому, мітингувальники скандують: «Мерседес на ЗСУ».

Біля входу до лаври УПЦ (МП) влаштувала молебень, до якого залучено близько 150 осіб. Священники московського патріархату встановили колонки й намагаються перекричати протестувальників.

Водночас, прес-служба УПЦ МП зазначила, що суд, ймовірно, продовжить засідання щодо обрання запобіжного заходу екснаміснику Києво-Печерської лаври митрополиту Павлу сьогодні, 1 квітня.

«Після оголошення перерви до понеділка, суд перепризначив судове засідання до 17:00 сьогодні владика (митрополит Павло - ред.) у лікарні, суд вирішує питання про примусовий привід», - розповів адвокат.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

При цьому, в УПЦ МП стверджують, що примусове привід в суд погодили, засідання відбудеться сьогодні о 18:30.

Нагадаємо, у суботу, 1 квітня, працівники СБУ вручили підозру наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу. Зокрема, його підозрюють за двома статтями, а саме у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі (с. 161 ККУ) та виправданні збройної агресії рф (ст. 436-2 ККУ).

Лебідь у своїх публічних виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них. Спецслужба оприлюднила нарізку з перехоплених телефонних розмов митрополита, що підтверджують його причетність до звинувачень, що висунули правоохоронці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: