Обрання запобіжного заходу митрополиту Павлу: засідання перенесли

Читать на русском
Під час судового засідання у справі щодо митрополита УПЦ МП Павла Лебедя 1 квітня суддя вирішив перенести розгляд справи.
Українська правда

Під час судового засідання у справі щодо митрополита УПЦ МП Павла Лебедя 1 квітня суддя вирішив перенести розгляд справи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Шевченківський районний суд Києва продовжить обирати запобіжний захід митрополиту Української православної церкви московського патріархату Павлу (Лебедю) у понеділок, 3 квітня.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

Зауважують, що обрання запобіжного заходу перенесли у зв‘язку з поганим самопочуттям митрополита.

Нагадаємо, у суботу, 1 квітня, працівники СБУ вручили підозру наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу. Зокрема, його підозрюють за двома статтями, а саме у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі (с. 161 ККУ) та виправданні збройної агресії рф (ст. 436-2 ККУ).

Лебідь у своїх публічних виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них. Спецслужба оприлюднила нарізку з перехоплених телефонних розмов митрополита, що підтверджують його причетність до звинувачень, що висунули правоохоронці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: