Кабмін скасував рішення часів Януковича про передачу Лаври УПЦ МП

Читать на русском
Уряд скасував дозвіл на безкоштовне користування храмами Лаври. Таким чином управління майном комплексу знову перейшло до держави.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

У четвер, 30 березня, уряд визнав недійсним розпорядження про передачу об'єктів Києво-Печерської лаври представникам УПЦ МП.

Про це у своєму Telegram повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Він зазначив, що це розпорядження було ухвалено ще у 2013 році, за часів президентства Віктора Януковича.

«Рядом законних рішень управління майном Лаври перейшло до держави, тому що саме держава є власником цих об'єктів», – резюмував Ткаченко.

Нагадаємо, на початку березня стало відомо, що заповідник Києво-Печерська лавра розриває договір оренди територій та будівель зі Свято-Успенським монастирем УПЦ московського патріархату. Після цього члени Синоду УПЦ МП прийшли на Банкову і вимагали зустрічі із Зеленським. Проте у президента відповіли, що такої зустрічі немає в розкладі глави держави.

29 березня стало відомо, що ПЦУ призначила намісника у Києво-Печерській лаврі та попросила при владі приміщення для богослужінь.

А у четвер, 30 березня, Мінкульт звернувся до поліції через перешкоджання роботі Комісії з прийому-передачі держмайна Лаври. За словами Ткаченка, представники УПЦ МП, які входять до складу Комісії, не змогли пояснити, у кого знаходяться ключі від будівлі, перевірка якої була запланована.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: