Справа митрополита Павла: суд обрав запобіжний захід наміснику УПЦ МП

Читать на русском
Слідство встановило, що починаючи з 24 лютого 2022 року Петро Лебідь вирішив виправдовувати агресію рф, будучи намісником Києво-Печерської лаври шляхом спілкування з парафіянами монастиря
24 канал

Сьогодні увечері, 1 квітня, Шевченківський районний суд у Києві, ймовірно, обрав запобіжний захід митрополиту Павлу у вигляді домашнього арешту на 60 діб.

Про це повідомляє Спілку православних журналістів на сторінці у Telegram.

Як зазначається, митрополит був присутній на судовому засіданні, яке відбулось о 18:30 сьогодні, 1 квітня.

Виселення УПЦ МП із Києво-Печерської Лаври: що відомоУПЦ МП виселяють із Києво-Печерської Лаври. Чому так сталося і на підставі яких угод УПЦ МП користувалася Лаврою – на інфографіці.

У спілці православних журналістів заявили, що згідно з рішенням суду, митрополит Павло також зобов'язаний носити електронний браслет і не може спілкуватися з віруючими. Таку інформацію також публікує низка українських ЗМІ.

«Слідство встановило, що починаючи з 24 лютого 2022 року Петро Лебідь вирішив виправдовувати агресію рф, будучи намісником Києво-Печерської лаври шляхом спілкування з парафіянами монастиря», - заявляв прокурор, звинувачуючи підозрюваного.

Водночас, у Київській обласній прокуратурі повідомили ЗМІ, що суд все ще розглядає клопотання про запобіжний захід митрополиту Павлу і рішень не оголошував.

Нагадаємо, у суботу, 1 квітня, працівники СБУ вручили підозру наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу. Зокрема, його підозрюють за двома статтями, а саме у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі (с. 161 ККУ) та виправданні збройної агресії рф (ст. 436-2 ККУ).

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

Лебідь у своїх публічних виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них. Спецслужба оприлюднила нарізку з перехоплених телефонних розмов митрополита, що підтверджують його причетність до звинувачень, що висунули правоохоронці.

При цьому, поки суд обирав запобіжний захід колишньому наміснику митрополиту Павлу (Лебідю), під Лаврою почали збиратися активісти.

Зазначається, що декілька сотень людей прийшли на акцію протесту до Києво-Печерської лаври. Вони тримають у руках українські прапори, а також плакати: «пашу в рашу», «московський патріархат - за російським кораблем», «геть московських попів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: