Кулеба відреагував на початок головування росії в Раді безпеки ООН

Читать на русском
Кулеба зазначив, що головування росії у цьому органі в той момент, коли вона веде агресивну війну, виглядає як ляпас усій міжнародній спільноті.
Getty Images

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав членів Ради безпеки ООН не дати країні-агресору зловживати її головуванням у цьому органі.

Відповідну заяву керівник відомства опублікував у своєму Twitter.

Кулеба зазначив, що головування росії у цьому органі в той момент, коли вона веде агресивну війну, виглядає як ляпас усій міжнародній спільноті.

«Закликаю чинних членів Радбезу ООН зупиняти будь-які спроби росії зловживати її головуванням. Нагадую також, що росія незаконно отримала своє місце у Раді безпеки», - написав Кулеба, супроводивши твіт хештегами «Поганий російський жарт» та «Рада небезпеки».

Терористам тут не місце: чи можна вигнати росію з ООН і як це зробитиПро те, як можна вигнати росію з ООН і чому потрібно зробити це максимально швидко – в матеріалі Слово і діло

Водночас, голова МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс написав, що вважає аморальною ситуацію з тим, що рф за ротаційним принципом перейняла головування у Радбезі, попри війну проти України, та що це не зупинить роботу над притягненням Москви до відповідальності за воєнні злочини.

Нагадаємо, що головування країни-агресора в Раді безпеки ООН розпочалося у квітні. Воно триватиме місяць.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця раніше також наголошував на тому, що досить ґвалтувати правосуддя та гнобити Статут ООН, потрібно заборонити росії головувати у Радбезі. Проте у Білому домі заявили, що зараз немає реальних міжнародно-правових шляхів, щоб вигнати росію з Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: