Більшість китайських компаній, які торгують із рф, призупинили свою діяльність – WSJ

Читать на русском
Після вторгнення рф в Україну 60% китайських компаній, які співпрацювали з росією, призупинили свою діяльність.
Фото: Getty Images

Об'єм торгівлі між Китаєм та росією істотно зменшився. Цьому посприяли три роки пандемії, коли китайські міста на кордоні були закриті для російських покупців, а також війна в Україні та санкції.

Про це йдеться у матеріалі The Wall Street Journal.

«До повномасштабного вторгнення росії в Україну більшість торгових операцій між Китаєм і рф здійснювалися в доларах США або євро. Тепер китайські компанії мають труднощі з отриманням оплати», – йдеться у матеріалі.

За даними опитування, що здійснили місцеві чиновники центрального банку серед китайських компаній-партнерок російських, після вторгнення в Україну 60 % з них призупинили свою діяльність.

«Ті, що залишилися ледве зводять кінці з кінцями через логістичні та фінансові перешкоди, викликані санкціями», – повідомляє джерело.

Особливо занепад вічутний у містах вздовж кордону КНР та росії.

«Розбиті дороги, бродячі собаки та порожні вітрини магазинів», – так, приміром, описують у WSJ місто Хейхе, що на крайній півночі Китаю.

Нагадаємо, під час зустрічі з російським диктатором володимиром путіним лідер КНР Сі Цзіньпін має обговорити способи ухилення від міжнародних санкцій, що запроваджені через війну в Україні.

Тим часом Китай лише у 2022 році продав росії безпілотників та запчастин на понад 12 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: