Російські спецслужби залучають дітей до фейкових мінувань в Україні

Читать на русском
Служба безпеки викрила встановила, що російські спецслужби залучають неповнолітніх до фейкових мінувань в Україні.
Колаж сайту 24 каналу

Служба безпеки викрила встановила, що російські спецслужби залучають неповнолітніх до фейкових мінувань в Україні.

Про це СБУ повідомляє у Telegram.

Відомо, що СБУ заблокувала злочинні дії групи підлітків, котрі причетні до серії анонімних повідомлень про псевдомінування у столиці та інших регіонах України. Найбільше діти «мінували» будівлі органів державної влади, а також об’єкти соціальної інфраструктури.

«У жовтні минулого року вони одночасно повідомили про фейкові мінування 14 місцевих судів. За даними слідства, злочинну діяльність учасників групи дистанційно координували представники російської спецслужби», – додають у повідомленні.

Для цього росіяни створили спеціалізовану інтернет-спільноту, до якої регулярно залучали дітей з України. Саме за вказівками ворожих спецслужб підлітки періодично розсилали на електронні адреси держустанов неправдиві повідомлення про мінування.

Організатором «мінерів» виявився неповнолітній мешканець Чернігівської області.Він напряму мав контакти з представником російської спецслужби через месенджер. Наразі розпочато кримінальне провадження, підлітку загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила корупційну схему розкрадання активів українських компаній, які опинилися на тимчасово окупованих російськими терористами територіях країни. До схеми причетні чиновники Державної податкової служби, підприємці через них втратили понад 150 млн грн в еквіваленті.

Також спецпризначенці затримала російських агентів, які готували ракетні удари по об'єктах «Укрзалізниці».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: