У Генштабі назвали населені пункти, за які тривають найзапекліші бої

Читать на русском
На Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках ЗСУ за добу відбили 62 атаки окупантів.
ndtv.com

Найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар'їнку. Загалом російські війська зосередилися на веденні наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – за добу там відбито 62 атаки.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби противник завдав 24 авіаційних і 12 ракетних ударів, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Крім того, вночі окупанти атакували Україну 15 дронами-камікадзе, 14 були збиті.

Зеленський назвав п'ять факторів, які можуть затягнути війну рф проти УкраїниПрезидент, зокрема, закликав союзників прискорити постачання далекобійної зброї та сучасної авіації, а також заявив про необхідність посилення санкційного тиску на рф.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах оперативна обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Куп'янському та Лиманському напрямку минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Крохмальне, Кремінна, Кузьмине, Білогорівка, Верхньокам'янське та Берестове.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії Бахмута, а також у районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське та Озарянівка.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське та Мар’їнка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу окупантів, а також один по зенітно-ракетному комплексу. Також, минулої доби, наші воїни збили 5 ворожих розвідувальних безпілотників. Підрозділи ракетних військ і артилерії в той же час вразили 3 пункти управління, а також район зосередження живої сили противника, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, склад боєприпасів, склад паливно-мастильних матеріалів та ще дві важливі цілі окупантів.

У Генштабі зазначили, що рф посилює режимні заходи на тимчасово окупованих територіях – запроваджує обмеження вільного пересування громадян України між населеними пунктами. Зокрема, у Горлівському районі Донецької області, а також у Каховському районі Херсонської області, до окремих населених пунктів неможливо потрапити без місцевої реєстрації.

Нагадаємо, експерти описали сценарій весняного контрнаступу Збройних сил України.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна поки що не може розпочати свій контрнаступ і назвав причину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: