Сили оборони відбили майже 50 атак та вразили два склади боєприпасів ворога – Генштаб

Читать на русском
В епіцентрі бойових дій залишаються населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка, Мар'їнка. На зазначених напрямках було відбито 47 атак противника.
Фото: Генштаб ЗСУ

В епіцентрі бойових дій на сході України залишаються чотири населені пункти – Білогорівка, Бахмут, Авдіївка, Мар'їнка. На цих напрямках Сили оборони відбили 47 атак противника.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу від 30 березня.

Протягом доби противник завдав по території України один ракетний та 3 авіаційні удари, а також здійснив п'ять обстрілів з РСЗВ.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати позиції ЗСУ у Бахмуті. Проте українські воїни утримують місто, відбиваючи численні атаки військ окупантів. Противник також вів невдалі наступальні дії в районі Оріхово-Василівки Донецької області.

Великий наступ росії: скільки атак відбивають ЗСУНаступ російської армії у динаміці. Кількість відбитих ЗСУ атак, за даними Генерального штабу – на інфографіці.

На Куп'янському та Лиманському напрямках протягом доби супротивник вів безуспішні наступальні дії в районі Стельмахівки, Кузьминого та Берестового. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Дворичанське, Західне, Дворічне, Куп'янськ, Крохмальне Харківської області; Новоселівське, Невське, Білогорівка Луганської області, а також Колодязі, Торське, Сіверськ, Спірне Донецької області.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках ворог намагався атакувати в районах Новобахмутівки, Новокалинового, Степового, Авдіївки, Північного, Водяного, Красногорівки та Мар'їнки Донецької області успіху не мав.

На Шахтарському напрямку протягом доби російська армія здійснила обстріл населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Шахтарське та Велика Новосілка Донецької області.

У той же час авіація Сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах зосередження оккупантів, а ракетники та артилеристи вразили два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та 2 склади боєприпасів.

Нагадаємо, минулої доби російська армія втратила в Україні приблизно 560 військових, танк, а також десятки інших видів озброєння.

Раніше заступник міністра оборони Ганна Маляр розкрила співвідношення втрат ЗСУ та армії окупантів на Сході.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: