Британська розвідка розповіла, звідки саме рф атакує Україну іранськими дронами

Читать на русском
Нещодавні атаки відбулися після двотижневої паузи в атаках дронами наприкінці лютого. Це свідчить про те, що рф почала регулярно отримувати невелику кількість безпілотників Shahed.
Ілюстративне фотоt.me/Nazars_look

Війська країни-агресора запускають ударні безпілотники Shahed з двох напрямків - Краснодарського краю та Брянської області рф.

Про це Міноборони Великої Британії повідомляє у Тwitter.

Британська розвідка звертає увагу, що з початку березня країна-агресор запустила щонайменше 71 ударний безпілотник серії Shahed іранської розробки по цілях по всій Україні.

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

Ці атаки відбулися після двотижневої паузи в атаках дронами наприкінці лютого. Це свідчить про те, що рф почала регулярно отримувати невелику кількість безпілотників Shahed.

«Росія, ймовірно, запускає «шахеди» з двох напрямків: з Краснодарського краю та з Брянської області. Це дозволяє гнучко націлюватися на значну територію України та зменшує час польоту до цілей на півночі України. Також атаки безпілотників спрямовані на те, аби виснажити українську ППО», - дійшли висновку в розвідці Британії.

При цьому, ще 1 березня британська розвідка заявила, що росіяни почали запускати безпілотники Shahed з Брянської області, аби зменшити час перебування дронів в повітрі та додатково навантажити українську ППО.

Нагадаємо, що ккраїнське двигунобудівне авіапідприємство «Мотор Січ», розташоване в Запоріжжі, в той час, коли ним керував зрадник України В'ячеслав Богуслаєв, співпрацювало з іранськими компаніями, які потрапили під західні санкції. Багаторічна співпраця підприємства з іранцями працювала на іранський ВПК, і можливо, що саме напрацювання «Мотор Січ» допомогли створенню дронів-камікадзе типу Shahed, які зараз атакують українські міста.

Раніше у ГУР розповіли, скільки у росії залишилося «шахедів».

Також на Київщині запущений росією дрон-камікадзе пошкодив цивільний об'єкт. Відомо про трьох загиблих та семеро поранених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: