Виселення УПЦ МП з Лаври: Мінкульт звернувся до поліції через перешкоджання роботі комісії

Читать на русском
Ткаченко зазначив, що поведінка окремих представників УПЦ МП глибоко дисонує з їхніми закликами до Бога, і що завтра Комісія продовжить свою роботу у будь-якому разі.
Фото: Reuters

Комісія з прийому-передачі держмайна Києво-Печерської лаври не змогла у четвер, 30 березня, розпочати свою роботу через перешкоджання з боку УПЦ МП.

Про це у своєму Telegram-каналі розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Виселення УПЦ МП із Києво-Печерської Лаври: що відомоУПЦ МП виселяють із Києво-Печерської Лаври. Чому так сталося і на підставі яких угод УПЦ МП користувалася Лаврою – на інфографіці.

«Представники Монастиря від Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, які входять до складу Комісії, не змогли пояснити, у кого знаходяться ключі від будівлі, перевірка якої була запланована. До того ж, численні невідомі особи перешкоджали потрапляння членів Комісії всередину будівлі», – заявив Ткаченко.

За фактом перешкоджання роботі Комісії було подано заяву до поліції.

Ткаченко додав, що поведінка окремих представників УПЦ МП «глибоко дисонує з їхніми закликами до Бога», і що завтра Комісія продовжить свою роботу «у будь-якому разі».

Нагадаємо, на початку березня стало відомо, що заповідник Києво-Печерська лавра розриває договір оренди територій та будівель зі Свято-Успенським монастирем УПЦ московського патріархату. Після цього члени Синоду УПЦ МП прийшли на Банкову і вимагали зустрічі із Зеленським. Проте у президента відповіли, що такої зустрічі немає в розкладі глави держави.

29 березня стало відомо, що ПЦУ призначила намісника у Києво-Печерській лаврі та попросила при владі приміщення для богослужінь.

А у четвер, 30 березня, представники УПЦ МП провели службу в Києво-Печерській Лаврі, незважаючи на вимогу покинути приміщення

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: