У Зеленського відреагували на вимогу УПЦ МП провести зустріч із президентом

Читать на русском
Делегації Синоду запропонували зареєструвати офіційне звернення до Зеленського із проханням про зустріч, проте представники УПЦ МП відмовилися це зробити.
Фото: Офіс президента України

У президента України Володимира Зеленського немає запланованих зустрічей із представниками Синоду УПЦ МП, які в понеділок, 20 березня, прийшли до будівлі Офісу глави держави.

Про це заявив прессекретар Зеленського Сергій Никифоров, його слова передає УП.

Никифоров зазначив, що до членів Синоду УПЦ МП вийшли співробітники профільних департаментів ОПУ, щоб офіційно зареєструвати звернення до Зеленського та передати документ для подальшого розгляду.

«Станом на даний момент представники УПЦ МП таке звернення передавати відмовилися», - повідомив прессекретар президента.

Нагадаємо, Члени синоду УПЦ МП на чолі з митрополитом Онуфрієм прибули до Офісу президента для того, щоб нібито пояснити йому «справжню, неспотворену позицію УПЦ з усіх питань, що стосуються державно-церковних відносин у країні».

На початку березня стало відомо, що заповідник Києво-Печерська лавра розриває договір оренди територій та будівель із Свято-Успенським монастирем УПЦ московського патріархату.

Також слід додати, що у грудні Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти низки представників московського патріархату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: