Києво-Печерська Лавра оголосила про розірвання договору оренди з УПЦ МП

Читать на русском
У документі зазначено, що ченці та священики московського патріархату мають залишити територію монастиря до 29 березня.

Заповідник «Києво-Печерська лавра» розриває договір оренди територій та будівель із Свято-Успенським монастирем УПЦ московського патріархату.

Про це йдеться у заяві, розміщеній на сайті заповідника у п'ятницю, 10 березня.

«Вчення» про сатанізм, прапори «Л/ДНР», крадені ікони: знахідки під час обшуків в УПЦ МППід час обшуків у церквах УПУ МП правоохоронці знаходили російські паспорти, нацистську символіку та символіку СРСР, крадені ікони, пропагандистську літературу.

Причиною розірвання договору про безоплатне користування майном, підписаного ще 2013 року, стало «порушення орендних умов».

У документі зазначено, що факт порушення монастирем умов договору було встановлено міжвідомчою робочою групою, яку створили указом президента та постановою Кабміну.

Ченці та священики московського патріархату мають залишити територію монастиря до 29 березня.

«Просимо до 14 березня надати список представників від монастиря у кількості двох-трьох осіб для включення до складу комісії з прийому-передачі державного майна», – йдеться у документі.

Нагадаємо, у грудні Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти низки представників московського патріархату. А у січні президент Володимир Зеленський ввів у дію ще одне рішення РНБО щодо санкцій проти десяти представників УПЦ МП.

Раніше повідомлялося, що СБУ повідомила про підозру керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП. Він використав матеріали щодо пропагандистських сайтів РПЦ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: