Зеленський призупинив громадянство 13 священників УПЦ МП – ЗМІ

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський указом ще від 28 грудня призупинив громадянства 13 священників УПЦ МП.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський указом ще від 28 грудня призупинив громадянства 13 священників УПЦ МП.

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на власні джерела.

За інформацію журналістів, Зеленський призупинив громадянство для священників указом № 898/2022 від 28.12.2022. Документ офіційно не оприлюднюють, адже він містить персональну інформацію.

«Вчення» про сатанізм, прапори «Л/ДНР», крадені ікони: знахідки під час обшуків в УПЦ МППід час обшуків у церквах УПУ МП правоохоронці знаходили російські паспорти, нацистську символіку та символіку СРСР, крадені ікони, пропагандистську літературу.

За словами джерела видання, громадянство призупинили митрополиту Тульчинському і Брацлавському Іонафану, якому СБУ вручило підозру у держзраді. Рішення стосується також вікарія Тульчинської єпархії, єпископа Ладижинського Сергія, який є до Іонафана дуже близькою людиною.

«Відповідне повідомлення – про втрату громадянства цими особами – отримала й Державна міграційна служба. Згідно з чинними правилами, надалі вони можуть бути депортовані», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України завершила перевірки об'єктів УПЦ московського патріархату у Херсонській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Рівненській областях. Там виявили бібліотеки з прокремлівською літературою, агітаційні листівки заборонених в Україні політичних партій та російську символіку.

Також повідомляли, що на в'їзді до столиці прикордонники затримали священника УПЦ Московського патріархату, який підтримував контакти з росіянами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: