САП викрила громадянина, який намагався підкупити голову Фонду держмайна

Читать на русском
Детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП викрили громадянина, який за 800 тис. доларів США намагався підкупити голову Фонду держмайна.
sap.gov.ua

Детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП викрили громадянина, який за 800 тис. доларів США намагався підкупити голову Фонду держмайна.

Про це повідомлє пресслужба САП.

Зазначається, що вказані кошти особа пропонувала посадовцю за призначення на посади керівників двох державних підприємств наперед визначених осіб, а також за продовження дії договору, укладеного між одним із цих держпідприємств та комерційною компанією.

«Чоловіка було викрито на «гарячому» одразу після надання ним першої частини обумовленої суми, а саме 200 тис. дол. США», - йдеться у повідомленні.

Наразі особу затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, це вже не перша спроба підкупу голови ФДМУ. Так, восени 2019 року три людини запропонували голові Фонду держмайна $5 млн неправомірної вигоди в обмін на призначення на посаду директора ВАТ «Одеський припортовий завод».

У червні поточного року САП направила до суду справу про підкуп голови Фонду держмайна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: