Спроба підкупу голови ФДМ: адвокату майже вп'ятеро зменшили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив зменшити заставу адвокату, якого підозрюють у спробі підкупу керівника державного фонду.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата майже вп'ятеро зменшила заставу адвокату Миколі Топоркову, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у спробі підкупу голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка.

Таке рішення 27 серпня ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС відпустив Топоркова під 16 млн грн застави із обов'язками. До цього суд неодноразово переносив засідання. Не погодившись з таким розміром застави, адвокат підозрюваного подав апеляційну скаргу. Вивчивши її, судді задовольнили апеляцію частково і зменшили заставу з 16 до 3,3 млн грн.

Водночас колегія залишила без змін перелік обов'язків, які поклали на Топоркова: носити електронний браслет; прибувати за вимогою; не відлучатися із Києва та Київської області, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування з визначеним переліком осіб.

Як відомо, 9 липня Національне антикорупційне бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою викрили особу на спробі підкупу голови Фонду держмайна. За версією слідства, вказані кошти особа пропонувала посадовцю за призначення на посади керівників двох державних підприємств наперед визначених осіб, а також за продовження дії договору, укладеного між одним із цих держпідприємств та комерційною компанією.

У НАБУ уточнили, що з цим $800 тис. $200 тис. було заплановано надати за пролонгацію дії договору між приватним підприємством та одним із акціонерних товариств із часткою державної власності, що перебуває у віданні ФДМУ, а ще $600 тис. – за призначення на посади керівників двох держпідприємств.

Нагадаємо, до цього НАБУ завершило розслідувати іншу справа підкупу голови Фонду держмайна. Пізніше САП направила її до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: