Апеляція ВАКС залишила конфіскованими кошти експосадовця Нацполіції Аносова

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без змін рішення, яким конфіскували грошові кошти колишнього посадовця Національної поліції.
Андрій Аносов

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила конфіскованими 2,3 млн грн і майже 35,5 тисяч доларів колишнього заступника директора департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Андрія Аносова.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

Як відомо, ВАКС конфіскував понад 3 млн грн Аносова, проте його представник подав на це рішення апеляційну скаргу.

«Представник відповідача подав апеляційну скаргу щодо скасування рішення ВАКС в частині задоволення позову про визнання грошових коштів в розмірі 2,3 млн грн та 35,5 тисяч доларів необґрунтованими активами та стягнення їх в дохід держави. За результатами розгляду колегія суддів залишила апеляційну скаргу представника колишнього заступника одного з департаментів Нацполіції без задоволення, а рішення ВАКС – без змін», – інформує суд.

Як встановили детективи НАБУ разом з прокурорами САП у межах справи за фактом декларування недостовірної інформації, вищевказаний посадовець, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, протягом 2020-2021 років набув необґрунтованих активів на загальну суму 3 287 049 грн.

Рішення ВАКС може бути оскаржене протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення шляхом подання апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Як відомо, ВАКС відмовився забезпечувати позов до Аносова у вигляді арешту рахунків, оскільки арешт уже накладено в межах кримінального провадження.

Нагадаємо, САП подала позов про конфіскацію 3,29 млн грн експосадовця Нацполіції Аносова. Як стверджують у САП, детективи НАБУ і прокурори розслідують справу за фактом декларування недостовірної інформації цим ексзаступником начальника департаменту Нацполіції. За версією слідства, посадовець протягом 2020-2021 років набув необґрунтованих активів на загальну суму 3,29 млн грн. Зважаючи на те, що ці активи перевищують його законні доходи, САП заявлено позов з вимогою стягнути їх в дохід держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: