У США назвали сценарії контрнаступу України – Politico

Читать на русском
США зосереджені на допомозі Україні з підготовкою до весняного контрнаступу, який може початись уже в травні.

Офіційні особи США рекомендують українській стороні заощаджувати артилерійські боєприпаси, але утримуються від прямих вказівок.

Про це пише Politico.

Контрнаступ може розпочатися вже у травні, тому США зосереджені на допомозі Україні з підготовкою до нього. Так, до України прямує озброєння: західні танки та бронемашини, спецтехніка для зведення мостів, снаряди та інше.

Крім того, нещодавно завершили навчання 600 бійців ЗСУ, які тривали п’ять тижнів. Вони покращили навички стрільби, медицини, а також керування бойовими машинами Bradley та бронетранспортерами Stryker американського виробництва. Зараз на навчаннях знаходиться друга партія військових.

У Пентагоні прогнозують важкі бої в Україні навесні та вліткуУ Пентагоні вважають, що на Україну навесні та влітку чекає важка боротьба проти росії. Але союзники допомагатимуть із вирішенням проблеми дефіциту боєприпасів.

Також видання зазначає, що за закритими дверима офіційні особи США наполягають на тому, щоб Київ ощадливо використовував боєзапаси. Але при цьому посадовці вважають, що не слід казати Україні, як саме їй воювати.

Повідомляється, що є два варіанти контрнаступу. Перший – просування на південь через Херсон до Криму. Другий – рух на схід з північної позиції, а потім на південь, перерізаючи російський сухопутний міст.

Чиновники вважають перший варіант нереалістичним, оскільки росія окопалася у своїй обороні на східному березі річки Дніпро, а Україна не має живої сили для успішної десантної операції проти такого роду. Другий варіант, на їхню думку, ймовірніший.

Нагадаємо, у США прокоментували рішення Зеленського щодо продовження оборони Бахмута.

Також повідомлялося, що група сенаторів США вимагає від Пентагону відправити F-16 Україні.

Раніше стало відомо, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів розмову із генералом армії США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: