Зведення Генштабу: окупанти намагаються наступати на чотирьох напрямках і зазнають величезних втрат

Читать на русском
Війська країни-окупанта не залишають спроб прорвати оборону українських воїнів на сході країни. Завдяки професійним та злагодженим діям воїнів ЗСУ було відбито понад 50 ворожих атак.
Фото: Генштаб ЗСУ

Війська країни-окупанта не залишають спроб прорвати оборону українських воїнів на сході країни. Минулої доби ворог атакував позиції ЗСУ на чотирьох напрямках.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу від 26 березня.

Там розповіли, що противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Завдяки професійним та злагодженим діям воїнів ЗСУ було відбито понад 50 ворожих атак.

Російський наступ під Бахмутом в основному вдалося зупинити – британська розвідкаТемп російських атак на сході України вщухає. Це може вказувати на те, що зимовий наступ росії вичерпався після великих втрат, вважають аналітики.

Протягом доби війська рф завдали одного ракетного та 16 авіаційних ударів по території України, здійснили понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Авіація Сил оборони України відповіла на це трьома ударами по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 райони зосередження ворога, станцію радіоелектронної боротьби та склад боєприпасів.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати Бахмут, а також намагається атакувати у районі Іванівської Донецької області. Обстріляв населені пункти Васюківка, Бондарне, Желєзнянське, Міньківка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Майорськ та Нью-Йорк.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі населених пунктів Сіньківка та Веселе.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії у напрямку населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Мар'їнка. Успіху не мав. Численних ворожих обстрілів зазнали Новокалинове, Красногорівка, Кам'янка, Авдіївка, Нетайлове, Мар'їнка та Георгіївка Донецької області.

Мотлох сталінських часів: що таке танки Т-54/Т-55, які рф перекидає в УкраїнуРосійські танки Т-54 і Т-55, які перекидаються в Україну – застарілий та вразливий мотлох на гусеницях, який старший за російського президента Путіна

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог обстріляв райони Новомихайлівки, Вугледара та Великої Новосілки Донецької області.

За даними Генштабу, ворог продовжує зазнавати величезних втрат у боях з українськими воїнами. Це змушує їх облаштовувати шпиталі в цивільних медичних установах.

«Так, у населеному пункті Нововасильівка Приазовського району Запорізької області російські окупаційні війська використовують місцеву лікарню як шпиталь. Станом на 25 березня у ній проходить лікування близько 200 поранених російських загарбників. Цивільному населенню заборонено доступ до лікувального закладу», – йдеться у зведенні.

Нагадаємо, загальні втрати армії окупанта з початку повномасштабного вторгнення вже перевищили позначку в 170 тисяч осіб.

Раніше в Інституті вивчення війни заявили, що весняний наступ росії досягає кульмінації. Там зазначили, що російським військам так і не вдалося досягти своїх головних цілей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: