Група сенаторів США вимагає від Пентагону відправити F-16 Україні – Politico

Читать на русском
Вісім сенаторів від обох партій написали главі Пентагону листа, в якому вимагають розглянути надання Україні винищувачів F-16.
Фото: DVIDS

Вісім сенаторів від обох партій написали міністру оборони США Ллойду Остіну листа з вимогою надіслати винищувачі F-16 до України.

Про це повідомляє видання Politico.

У листі сенатори написали, що війна між росією та Україною «зараз перебуває на критичному етапі», і винищувачі можуть дати Києву перевагу.

Україна може отримати винищувачі F-16 або МіГ-29: порівняння літаківЗахід може передати Україні винищувачі F-16 чи МіГ-29. На інфографіці – порівняння їхніх характеристик.

«Після розмови з американськими, українськими та іноземними лідерами, які працюють на підтримку України, на Мюнхенській конференції з безпеки минулого місяця, ми вважаємо, що США необхідно уважно поставитися до надання Україні літаків F-16. Це буде значна можливість, яка може змінити правила гри на полі бою», – йдеться у листі.

Сенатори попросили Остіна до кінця тижня надати їм оцінку різних факторів, необхідних для успішної передачі F-16 Україні.

Лист підписали сенатори-демократи Марк Келлі (штат Арізона), Теммі Дакворт (Іллінойс), Тім Кейн (Вірджинія), Мартін Генріх (Нью-Мексико) та Джекі Розен (Невада), а також республіканці Ліза Мурковські (Аляска), Томмі Туберві (Алабама) та Тед Бадд (Північна Кароліна).

Нагадаємо, наприкінці лютого Джо Байдена заявив, що Україна зараз не потребує американських винищувачів F-16.

Як писало видання The New York Times, небажання надавати Україні літаки може бути тимчасовим. Або США дозволять іншим країнам відправити Україні власні F-16 американського виробництва.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не очікує на швидке постачання винищувачів для нашої держави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: