У Нацполіції розповіли, скільки мешканців залишилося в Авдіївці, яка щодня перебуває під обстрілом

Читать на русском
В Авдіївці наразі щодня тривають ворожі авіаудари, до 14 ракет на добу. З кожним днем виїзд із міста стає дедалі складнішим.
dn.npu.gov.ua

У щодня обстрілюваній ворогом Авдіївці на Донеччині станом на сьогодні, 28 березня, залишаються п’ятеро дітей. При цьому, з кожним днем виїзд із міста стає дедалі складнішим.

Про це повідомляє Донецька обласна поліція.

«Поліцейські під вогнем евакуюють мешканців Авдіївки… На сьогодні в Авдіївці залишається п'ять дітей. З кожним днем виїзд стає все складнішим. Перебувати під відкритим небом без броні – вкрай небезпечно. Тому поліцейські намагаються якнайшвидше переконати батьків вивезти малечу», - йдеться у повідомленні.

Туди прийшов «руський мир»: які міста України були повністю або частково зруйновані під час війниУ ході російської агресії в Україні практично повністю знищено близько десяти міст, ще стільки ж частково зруйновано.

Зазначається, що з початку березня ворог значно посилив атаки на Авдіївському напрямку, і поліція стала отримувати більше звернень від мешканців щодо евакуації.

Правоохоронці розказали, що тільки за три дні вони евакуювали 14 людей - сімох забрали з села Тоненьке, де до ворога не більше 500 м, решту – з Авдіївки. Серед врятованих – маленький Дмитро, якому лише три роки. Зараз він з родиною перебуває вже у більш безпечному місці.

Згідно зі словами поліцейського Івана Гака, в Авдіївці наразі щодня тривають ворожі авіаудари, до 14 ракет на добу.

«Для такого невеликого містечка (площа Авдіївки - 29 кв. км) – це дуже багато. Місто дуже пошкоджено, майже щодня хтось гине. Разом з військовою адміністрацією ми вмовляємо людей евакуюватися. Наразі жителі зрозуміли, що треба виїжджати», - пояснив поліцейский.

Поліцейські під вогнем евакуюють мешканців Авдіївкиdn.npu.gov.ua

Нагадаємо, російські війська завдали авіаудару по багатоповерхівках Авдіївки.

Також влада закликала евакуюватися жителів Херсонської громади.

За даними ISW війська росії можуть розпочати наступ на нових напрямках, зокрема в районі Авдіївки. Водночас темпи російських операцій навколо Бахмута сповільнюються.

Варто зазначити, що Авдіївка має для російських терористів важливе стратегічне значення – місто їм необхідне для того, щоб почати штурмові дії в районі Вугледара.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: