Росія заявила про готовність повернути в Україну 56 викрадених дітей

Читать на русском
За словами обвинуваченої у викраденні дітей Марії Львової-Бєлової, маленьких українців насильно утримували в таборах нібито тому, що росія не була здатна забезпечити їхнє безпечне повернення додому
Військові злочинці володимир путін і Марія Львова-Бєловаnovynarnia.com

Ордер на арешт російського диктатора володимира путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом, справив протверезний вплив на росію; у Москві заявили, що готові повернути 56 вкрадених з України дітей.

Про це заявила уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова, друга обвинувачена МКС у справі про викрадення дітей з території України.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

Вона заявила, що примусово депортовані у рф діти нібито знаходяться в безпеці та «на зв'язку з рідними», і що навіть планується повернути цих дітей додому.

«Як я вже розповідала, діти були в оздоровчих таборах Криму і Краснодарського краю ще з осені. За згодою батьків, громадян України, їх на якийсь час відправили разом з супроводжуючими трохи далі від бойових дій - відпочити та набратися сил» – заявила вона.

Бєлова також сказала, що дітей насильно утримували в таборах нібито тому, що росія не була здатна забезпечити їх безпечне повернення додому. Причиною такої нездатності стала зміна лінії фронту, в якому, на думку Бєлової, винна Україна; при цьому росія вже повернула за два тижні 33 викрадених дитини рідним на території Херсонської, Запорізької та Харківської областей.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт президента росії володимира путіна, а також уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Вони звинувачуються в незаконному викраденні дітей з території України.

У міністерстві закордонних справ росії заявили, що для них рішення Міжнародного кримінального суду жодного значення не мають.

А відомий російський алкоголік, заступник голови Радбезу рф Дмитро Медведєв через кілька днів після видачі ордера на арешт путіна пригрозив Міжнародному кримінальному суду в Гаазі ударом гіперзвукової ракети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: