У Польщі спіймали російського шпигуна: збирав дані про критичну інфраструктуру

Читать на русском
Діяв шпигун з січня 2023 року – приблизно в цей час він був завербований російськими спецслужбами
Ілюстративне фотоpolicja.pl

У Польщі затримали іноземного громадянина, який збирав і передавав російським терористам дані про критичну інфраструктуру держави. Тепер йому загрожує до десяти років за ґратами, згідно з польським законодавством.

Про це повідомляє RMF24.

У яких країнах Європи викривали російських шпигунів під час великої війниВикриття російських шпигунів у Європі за період повномасштабної війни в Україні – на інфографіці.

Вказується, що підозрюваний збирав на користь російських терористів інформацію про критичну інфраструктуру Польщі, розташовану на території Поморського та Куявсько-Поморського воєводств, а також дані про діяльність структур польської безпеки.

Діяв шпигун з січня 2023 року – приблизно в цей час він був завербований російськими спецслужбами. На допитах іноземець визнав провину, також описав всі обставини та подробиці вербування росіянами.

21 березня суд заарештував підозрюваного на три місяці. Російський шпигун може на 10 років опинитися за ґратами.

Раніше стало відомо, що в Польщі затримали дев'ять іноземців, підозрюваних у співпраці з російськими спецслужбами. Шість з них вже заарештовані. Прокуратура пред'явила їм звинувачення в шпигунстві на користь росії та участі в організованій злочинній групі.

Нагадаємо, в українській розвідці раніше заявляли, що російська шпигунська мережа в країнах Європи зараз працює над тим, щоб перешкодити постачанням західної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: