У ГУР розповіли, чим зараз займаються російські шпигуни в Європі

Читать на русском
Російська шпигунська мережа в країнах Європи зараз працює над тим, щоб завадити поставкам західної зброї Україні.

Російська шпигунська мережа в країнах Європи зараз працює над тим, щоб завадити постачанню західної зброї для української армії.

Про це заявив представник військової розвідки Андрій Черняк в інтерв'ю грецькому виданню Iefimerida, повідомляє ГУР у вівторок, 14 лютого.

Австрія висилає чотирьох російських дипломатів, їх підозрюють у шпигунствіМЗС Австрії оголосило про рішення видворити з території країни чотирьох дипломатів росії. Представники країни-агресора вчинили дії, несумісні з їх дипломатичним статусом.

За його словами, одна з головних цілей росії – вплинути на окремих авторитетних людей у країнах Європи та громадську думку.

«Тому росіяни багато вкладають у роботу зі ЗМІ. Це і їхні відкриті пропагандистські рупори такі як “russia today”, так й інші більш приховані способи впливу. Існують випадки, коли завербовані росіянами журналісти іноземних ЗМІ йдуть на роботу з єдиним завданням, – це поговорити зі своїми колегами, щоб вплинути на їхню думку на користь росії», – сказав Черняк.

Він зазначив, що останнім часом російська шпигунська мережа зосередилася на нейтралізації шляхів постачання західної зброї, яку Україні надають союзники.

«Росію цікавить вся Європа як «зона впливу». Якщо вона підкорить Україну, то не зупиниться на цьому. Вона піде далі. І ми знаємо, що путін мав такі плани перед вторгненням в Україну. Можливо, вони не змінилися й зараз», – додав він.

Нагадаємо, раніше у Норвегії правоохоронці спіймали ще одного російського шпигуна. Також повідомлялося, що Польща ввела санкції проти бізнесмена росії, якого підозрюють у шпигунстві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: