Стало відомо, скільки гектарів землі цьогоріч планують засіяти в Україні

Читать на русском
Зерновими та технічними культурами під урожай цього року планується засіяти 19,3 млн га. Минулого року цифри були майже такі ж.
Укрінформ

Зерновими та технічними культурами під урожай цього року планується засіяти 19,3 млн га. Минулого року цифри були майже такі ж.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства.

«Прогнозовані площі зернових та технічних культур під урожай 2023 року на контрольованій Україною території складають 19,3 млн га, що фактично зіставно з показником попереднього сезону – 19,8 млн га», – йдеться в повідомленні.

Водночас у міністерстві зауважують, що площа посіяних озимих культур під урожай 2023 року була меншою на 1 млн га, ніж у попередньому сезоні, натомість ярих очікується більше на 556 тис. га. На відміну від зернових культур, посівні площі під основними видами олійних, за прогнозом, зростуть. Також очікується збільшення посівних площ під цукровим буряком до 220 тис. га.

Світове виробництво пшениці: скільки було вирощено та експортовано за два рокиПротягом 2020/2021 маркетингового року у світі було вироблено 774,55 млн тонн пшениці, у 2021/2022 виробництво збільшилося до 779,33 млн тонн. Докладніше – на інфографіці.

Зменшення посівних площ під зерновими культурами разом із прогнозованим зменшенням середньої врожайності вплине на обсяги врожаю. У сезоні 2023 року загальний валовий збір зернових та зернобобових культур очікується на рівні 44,3 млн тонн. Тоді як минулого року ця цифра сягала 53,1 млн т. Водночас очікується збільшення валового виробництва олійних культур до 19,2 млн т проти 18,2 млн т попереднього року.

Варто наголосити, що прогнози зборів врожаю будуть коригуватися залежно від обставин, насамперед погодних умов.

Нагадаємо, минулого тижня Україна розпочала другу посівну з моменту повномасштабного вторгнення росії.

Варто зауважити, що минулого року посівна розпочалася у квітні в усіх областях України, крім однієї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: