До Ефіопії та Сомалі доставили вже 110 тис.тонн українського зерна

Читать на русском
У межах гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine Ефіопія та Сомалі вже отримали 110 тисяч тонн українського зерна.
t.me/V_Zelenskiy_official

У межах гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine Ефіопія та Сомалі вже отримали 110 тисяч тонн українського зерна.

Про це йдеться у повідомленні в Telegram президента України Володимира Зеленського.

«Завдяки спільним зусиллям України, країн-партнерів та WFP вдалося реалізувати поставки 110 тисяч тонн зерна до Ефіопії та Сомалі», – йдеться в повідомленні.

У четвер, 15 лютого, у Чорноморську почалась загрузка судна Mv Valsimitis 25 тисячами тонн зерна для Кенії. Також було прийнято рішення про відправку вантажів до Ємену, Судану та Нігерії.

Світове виробництво пшениці: скільки було вирощено та експортовано за два рокиПротягом 2020/2021 маркетингового року у світі було вироблено 774,55 млн тонн пшениці, у 2021/2022 виробництво збільшилося до 779,33 млн тонн. Докладніше – на інфографіці.

Варто зауважити, що кожне судно із зерном, відправлене у межах Grain from Ukraine, забезпечує потребу у продовольстві в середньому для 90 тисяч людей. Для підсилення зернової ініціативи до Групи з питань запобігання голоду приєдналися перші амбасадори – знавці Африканського континенту. Вони допомагатимуть масштабувати реалізацію проєкту.

«Україна була і залишатиметься гарантом світової продовольчої безпеки. І продовжуватиме робити свій ключовий внесок», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, у листопаді зернову угоду продовжили на чотири місяці – до середини березня. Україна планує розширити умови угоди про «зерновий коридор» на кілька портів.

Також у Мінекономіки говорили, що Україна прагне розширити угоду та включити до неї постачання сталі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: