Затримано коригувальників ракетних обстрілів Дніпра – перевіряють їхню причетність до удару по житловому будинку

Читать на русском
СБУ затримала російських агентів, котрі коригували ракетні удари по Дніпру. Перевіряють їхню причетність до удару по житловому будинку 14 січня.
Фото: СБУ

СБУ під час спецоперації у Дніпрі затримала сім російських агентів, які коригували ракетні удари по місту.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, затримані передавали росіянам координати об'єктів критичної інфраструктури, зокрема енергогенеруючих підприємств.

Найкривавіші теракти росії за час повномасштабної війниРакетний удар по Дніпру, Вінниці, драмтеатру у Маріуполі, ТЦ у Кременчуці, вокзалу у Краматорську, на інфографіці – наймасштабніші та найкривавіші теракти росії.

«Ці відомості окупанти використовували для підготовки і здійснення ракетних ударів по місту. А після обстрілів агенти відвідували місця «прильотів», щоб встановити наслідки повітряних атак і повторно їх скоригувати. Наразі перевіряється інформація про можливу причетність затриманих до ракетного удару рф по житловому будинку у Дніпрі 14 січня цього року», – йдеться у повідомленні.

Крім того, російські агенти збирали розвіддані про базування та переміщення підрозділів Сил оборони в регіоні, намагаючись виявити позиції ППО.

Інформацію коригувальники передавали російському ГРУ через резидента групи. Ним виявився громадянин росії, який раніше жив у Дніпрі. Після створення у 2014 році місцевої прокремлівської громадської організації він втік до рф, де його завербувала ГРУ.

Під час обшуків у затриманих правоохоронці виявили: саморобні вибухові пристрої; комп'ютерну техніку та мобільні телефони з доказами законспірованого листування з ворогом; прокремлівську літературу.

Затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, 14 січня цілеспрямованим ракетним ударом окупанти зруйнували частину багатоповерхового будинку у Дніпрі. За останніми даними, загинули 46 людей та 80 – поранені.

СБУ вже встановила особи російських військових, причетних до ракетного удару.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: