Коригував ракетні удари: в Одесі затримали інформатора росіян

Читать на русском
Співробітники СБУ на півдні України викрили чергового помічника російських окупантів. Ним виявився мешканець Одеси.
фото СБУ

Співробітники СБУ під час контрдиверсійних заходів на півдні України викрили чергового помічника російських окупантів.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Затримано коригувальника ракетного удару росії по Харкову 5 лютогоСБУ затримала у Харкові російського агента, який коригував нещодавні ракетні удари по житловому будинку та вищому навчальному закладу.

Як розповіли в СБУ, мешканець Одеси оприлюднив у заборонених соцмережах дані про місця базування Сил оборони України та розташування об'єктів критичної інфраструктури області.

«Підхоплену» у соцмережах інформацію окупанти використовували для підготовки та проведення прицільних ракетних ударів. У разі прильотів чоловік виходив на місцевість для з'ясування та оприлюднення наслідків для повторних повітряних атак.

За даними слідства, він підтримував збройну агресію росії та закликав до насильницького захоплення державної влади в Україні.

Під час обшуку вдома у затриманого правоохоронці виявили комп'ютерну техніку із доказами злочинної діяльності. Йому повідомили про підозру за фактами зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України ( ч.1 ст.110 КК України), порушення рівноправності громадян (ч.1 ст.161 КК України) та виправдання збройної агресії росії проти України (ч.2 та ч .3 ст.436-2 КК України).

Зараз одесит під вартою.

Нагадаємо, раніше було затримано співробітника «Укрзалізниці», який коригував ракетні удари росії по Києву.

Також затримано коригувальника ракетного удару рф по Харкову 5 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: