Парламент Угорщини відклав голосування щодо вступу Фінляндії та Швеції до НАТО

Читать на русском
Голосування вирішили перенести після того, як прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звинуватив уряди Швеції та Фінляндії у поширенні брехні.
Фото: Hungary Today

Парламент Угорщини переніс голосування щодо ратифікації членства Фінляндії та Швеції в НАТО.

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на рішення парламенту.

Парламент Фінляндії схвалив вступ країни до НАТОРішення підтримали 184 депутати, ще семеро – висловилися проти. Таким чином, за вступ країни до Альянсу проголосувала абсолютна більшість парламентарів.

До цього часу планувалося, що голосування пройде з 6 по 9 березня. Згідно з оновленим графіком, питання буде розглянуте не раніше 20 березня.

Голосування вирішили перенести після того, як прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що уряди Швеції та Фінляндії «поширюють кричущу брехню» про Угорщину.

«Вони просять нас прийняти їх на борт і при цьому поширюють брехню про Угорщину, про наші закони, про нашу демократію та про життя в цілому. Як хтось може хотіти бути нашим союзником і при цьому говорити про нас неправду? Потрібно пригальмувати та послухати, що вони скажуть», – заявив Орбан.

Зазначається, що незабаром делегація угорських депутатів планує відвідати Швецію, щоб обговорити заявку на вступ до Альянсу.

Нагадаємо, що обидві країни підписали протокол про вступ до НАТО влітку минулого року. При цьому Угорщина та Туреччина не поспішають ратифікувати членство скандинавських країн (насамперед Швеції) через низку розбіжностей.

Раніше у Фінляндії заявили, що можуть вступити до НАТО без Швеції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: