У МЗС спростували інформацію щодо «прохання» України не включати Білорусь до пакетів санкцій ЄС

Читать на русском
У МЗС України спростували повідомлення ЗМІ про нібито прохання України не включати Білорусь до останніх пакетів санкцій Євросоюзу.

У МЗС України спростували повідомлення ЗМІ про нібито прохання України не включати Білорусь до останніх пакетів санкцій Євросоюзу.

«Повідомлення деяких ЗМІ про нібито прохання України не включати Білорусь до останніх пакетів санкцій ЄС не відповідає дійсності», - йдеться у повідомленні прессекретаря МЗС Олега Ніколенка у Фейсбуці в четвер, 12 січня.

Він також нагадав, що за підтримку агресії рф проти України на Білорусь нині накладено низку персональних (режим Лукашенка, військове командування, пропагандисти, 25 державних органів та компаній білоруського ВПК, зокрема міністерство оборони та комітет державної безпеки, а також 8 білоруських компаній) та секторальних санкцій (центральний банк та 4 інші білоруські банки, заборона постачання товарів подвійного призначення, послуг, депозитів, євро, добрив, а також заборона діяльності вантажних операторів).

Ніколенко додав, що МЗС України відомо про обговорення між державами-членами Євросоюзу щодо подальшої синхронізації санкцій, накладених на росію.

«Водночас, за нашою інформацією, консенсусу всередині Євросоюзу на даний момент немає», - повідомив речник МЗС.

Дипломат також наголосив, що Україна та партнери зараз активно працюють для максимально змістовного наповнення десятого санкційного пакету ЄС, ухвалення якого вже давно назріло.

Нагадаємо, журналіст Рікард Йозвяк повідомив, що однією з причин, чому ЄС не запроваджував санкції проти Білорусі нарівні з росією, нібито є прохання України.

10 січня глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що ЄС виступить з новими санкціями проти Білорусі та Ірану за їхню роль у війні проти України.

Євросоюз вважає режим Лукашенка у Білорусі співагресором у війні, яку росія веде проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: