Прем'єр Польщі розкритикував Німеччину за низькі темпи військової підтримки України

Читать на русском
За словами Моравецького, Німеччина, як одна з найсильніших і найбагатших країн світу, має надіслати більше зброї, більше боєприпасів та дати більше грошей Україні.
Фото: Reuters

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав Німеччину активізувати свої зусилля щодо надання Україні військової та економічної допомоги.

Відповідну заяву глава польського уряду зробив в інтерв'ю Politico.

За словами Моравецького, Німеччина, як одна з найсильніших і найбагатших країн світу, має «послати більше зброї, послати більше боєприпасів і дати більше грошей Україні».

«Крила для свободи»: скільки літаків обіцяли Україні союзники та скільки вже передалиЗ винищувачів Україні поки що відправили лише радянські МіГ-29. Які літаки обіцяли та що передали – на інфографіці.

«Вони були не такі щедрі, як мали б. Я все ще закликаю їх до цього», – наголосив польський політик.

Прем'єр Польщі зазначив, що Німеччина вчинила правильно, вирішивши реформувати свої збройні сили та скасувати заборону на відправку зброї до зони бойових дій. Зокрема Моравецькому сподобалося рішення Берліна направити в Україну бойові танки «Леопард».

«Три місяці тому Німеччина сказала б, що це неможливо. Але тепер вони змінили свій підхід і це можливо», – сказав Моравецький.

Нагадаємо, 24 березня уряд Німеччини погодив новий пакет військової допомоги для України. До нього вперше увійшли броньовані інженерні машини Dachs, які раніше Збройним силам України не поставлялися.

Раніше повідомлялося, що 20 країн Європи, зокрема Польща та Німеччина, приєдналися до угоди про закупівлю боєприпасів для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: