Німеччина відправила Україні нову партію військової допомоги

Читать на русском
Згідно з інформацією Бундесверу, ЗСУ отримали 5000 артилерійських снарядів калібру 155 мм та неназвану кількість 155-міліметрових високоточних боєприпасів та додаткове озброєння.
Фото: AP

Влада Німеччини надала Україні черговий пакет військової допомоги, до якого, серед іншого, увійшли високоточні снаряди та боєприпаси для РСЗВ.

Про це свідчать оновлені дані на сайті німецького уряду.

Німеччина може збудувати танковий завод в Україні: що відомоНімецький збройовий концерн Rheinmetall веде переговори щодо будівництва танкового заводу на території України.

Згідно з інформацією Бундесверу, ЗСУ отримали 5000 артилерійських снарядів калібру 155 мм та неназвану кількість 155-міліметрових високоточних боєприпасів.

Крім того, Німеччина передала боєприпаси для реактивних систем залпового вогню MARS II, два автонавантажувачі, 25 генераторів, 500 пістолетів SFP9, чотири мобільні антенно-щоглові системи і два ангарні намети.

В уряді зазначили, що частина озброєння, яке передається Україні, поставляється зі складів Збройних сил країни, а інша частина – від промисловості, яка фінансується за рахунок програм федерального уряду.

Нагадаємо, це далеко не перший пакет допомоги від Німеччини. Напередодні федеральний уряд передав для ЗСУ дві зенітні самохідні установки Gepard та 6000 боєприпасів до них.

Раніше у Німеччині назвали кількість українських військових, яких планують навчити до кінця року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: