Польща продовжує посилювати безпеку на кордоні з рф: як саме

Читать на русском
Польща продовжує зміцнювати кордон із російською федерацією та Білоруссю. Наразі планують встановити електронну систему стеження.
Фото DW

Польща продовжує зміцнювати кордон із російською федерацією та Білоруссю. Наразі планують встановити електронну систему стеження.

Про це повідомив головний комендант прикордонної охорони Польщі Томаш Прага.

За його словами, на кордонах з російською федерацію та Білоруссю продовжують будувати інженерне загородження. Мова йде про електронний бар'єр, який зведуть вже у вересні цього року.

У країні виділили додаткові кошти для закупівлі необхідного обладнання. Зокрема, сьогодні, 20 березня, польським прикордонникам передали 56 позашляховиків, які допоможуть контролювати безпекову ситуацію на кордонах.

Відгородитися від «буйних сусідів»: як країни Європи зміцнюють кордон із росією та БілоруссюЛатвія, Литва, Польща, Естонія, Норвегія та Фінляндія зміцнюють свій кордон із росією та Білоруссю, аж до будівництва парканів.

«Ці автомобілі насамперед поїдуть на кордон із росією, Білорусією та Україною. Вони стануть природною опорою для інженерного загородження на кордоні з Білорусією і новоствореного електронного загородження, яке зводиться на кордоні з рф», – додав Прага.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що країна повинна мати настільки сильну армію, щоб «її ніколи не потрібно було використовувати». Тому Польща планує зміцнювати свої збройні сили.

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак своєю чергою зазначив, що сильна армія необхідна для забезпечення мирного життя, тому поляки мають бути готові воювати за свою країну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: