Німеччина анонсувала новий пакет військової допомоги Україні: що в нього входить

Читать на русском
Серед іншого Україна отримає в пакеті військової допомоги нові броньовані інженерні машини, які раніше ЗСУ не передавалися
Pionierpanzer DachsВікіпедія

Уряд Німеччини 24 березня погодив новий пакет військової допомоги для України. До нього вперше увійшли броньовані інженерні машини Dachs, які до цього Збройним силам України не постачалися.

Про це повідомляє пресслужба німецького парламенту-Бундестагу.

Що входить в анонсований Берліном пакет військової допомоги для ЗСУ:

  • три броньовані інженерні машини Dachs;
  • запасні частини до основних бойових танків Leopard і бойових машин піхоти Marder;
  • 70 кулеметів MG3;
  • 30 систем виявлення ворожих дронів;
  • 155-мм високоточні артилерійські снаряди та боєприпаси для РСЗВ MARS II;
  • інше озброєння.

Інженерні машини Dachs Україна отримає від німецької промисловості, все інше буде передано Німеччиною з оборонних запасів Бундесверу.

Pionierpanzer Dachs – броньована інженерна машина розгородження, яка створена на базі основного бойового танка Leopard 1. Призначена для створення ліній оборони, або для допомоги в прориві оборонних ліній противника.

Нагадаємо, що Україна отримає від Сполучених Штатів новий великий пакет військової допомоги. Він включатиме велику кількість різних типів боєприпасів, включаючи ракети для високомобільних артилерійських ракетних систем та ракети HARM.

Раніше прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас підтвердила, що узгоджений план з постачання боєприпасів в Україну під час війни з росією передбачає один мільйон снарядів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: