Розвідка Британії: система військової підготовки армії рф повністю зламана

Читать на русском
Російська довоєнна система військової підготовки повністю зламана, тому країна-терорист змушена користуватися послугами Білорусі
Ілюстративне фотоtwitter.com

Російські терористи передислокували у бік фронту на сході України не менше тисячі своїх солдатів, які проходили підготовку на Обуз-Лісновському полігоні – він розташований на південному заході Білорусі.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані розвідки у своєму Twitter.

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

Що цікаво, хоча нової ротації військ рф розвідка не зафіксувала, наметовий табір росіян залишається на місці. Це може демонструвати, що програма підготовки російських військових у Білорусі не згорнута.

Розвідка зазначає, що система підготовки російських військових через війну повністю зламана – переважна частина військових інструкторів армії рф відправлена в Україну, де успішно ліквідована. Тому росіяни змушені вдаватися до допомоги недосвідченої в реальних бойових діях білоруської армії для навчання власних солдатів.

Нагадаємо, росія продовжує тиснути на Білорусь з приводу війни в Україні, проте в найближчі тижні ризику відкритого вторгнення немає.

Раніше Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь буде готова задіяти армію тільки якщо «хоч один солдат прийде на її території вбивати».

Наприкінці січня Лукашенко говорив, що Україна пропонувала Білорусі «укласти пакт про ненапад». Він також визнав участь Білорусі в російській агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: