Весняний наступ росіян наближається до кульмінації, Україна скоро зможе перехопити ініціативу – ISW

Читать на русском
Україна має гарні можливості для того, щоб перехопити ініціативу та розпочати контрнаступ на критичних ділянках нинішньої лінії фронту.

Масштабний весняний наступ російської армії наближається до кульмінації. Україна має гарні можливості для того, щоб перехопити ініціативу та розпочати контрнаступ.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

«Темп російських наступальних операцій на театрі воєнних дій останніми тижнями сповільнився, що дозволяє припустити, що весняний російський наступ на Донбасі, можливо, наближається до кульмінації», – йдеться у звіті.

Росіяни за місяць наступу змогли захопити менше 0,04% території України – аналітикиЗа місяць наступу, за оцінкою аналітиків, росіянам вдалося захопити менше ніж 0,04 відсотка території України. Втрати при цьому величезні.

Аналітики зазначають, що російські війська не можуть навіть завершити тактичне захоплення Бахмута. Українські сили, у свою чергу, могли провести локальну контратаку на південний захід від міста на тлі зростаючих дискусій у росії про можливий контрнаступ.

Окупанти також щосили намагаються досягти значних успіхів на інших ділянках фронту, особливо в районах Авдіївки та Вугледару

Крім того, українські військові продовжують вказувати на те, що масові втрати росіян у районі Вугледару серйозно підривають їхні наступальні можливості на Донеччині.

«Таким чином, весняний наступ росіян, ймовірно, наближається до кульмінації… Якщо 300 тисяч російських солдатів не змогли дати росії вирішальну перевагу в наступі в Україні, малоймовірно, що введення додаткових сил під час майбутніх хвиль мобілізації призведе до іншого результату. Таким чином, Україна має гарні можливості для того, щоб перехопити ініціативу та розпочати контрнаступ на критичних ділянках нинішньої лінії фронту», – вважають у ISW.

Нагадаємо, раніше в Інституті вивчення війни зазначили, що загальний темп російських операцій в Україні знизився, порівняно з попередніми тижнями.

У британській розвідці темп наступу російської армії по всій лінії фронту назвали одним із найнижчих із січня 2023 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: