У Генштабі розповіли, скільки атак окупантів відбито за добу

Читать на русском
Українські військові відбили понад 120 атак. Авіація завдали 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.
The New York Times

Основною метою окупантів залишається вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Для цього вони зосередилися на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах.

За інформацією Генштабу, на цих напрямках відбито понад 120 атак.

Також протягом доби росіяни завдали 21 авіаційного та 9 ракетних ударів, зокрема по Слов'янську та Краматорську. Здійснено 57 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Імовірність завдання ракетних ударів по всій території України залишається досить високою, наголошується у зведенні.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Росія зберігає значну військову присутність у Білорусі, але без явного формування наступальних угруповань.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ, здійснивши артилерійські обстріли районів 11 населених пунктів уздовж лінії бойового зіткнення. Також окупанти вели безуспішні наступальні дії у напрямку Новоселівського.

Триває штурм Бахмута. Крім того, на Бахмутському напрямку ЗСУ відбили атаки в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське, Предтечине та Північне.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник безуспішно намагався наступати у напрямку населених пунктів Бердичі, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Новомихайлівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборону. На цих напрямках було обстріляно 41 населений пункт, на інших – ще десятки.

Авіація Сил оборони за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 райони зосередження живої сили противника.

Нагадаємо, аналітики вважають, що масштабний весняний наступ російської армії наближається до кульмінації. Україна має гарні можливості для того, щоб перехопити ініціативу та розпочати контрнаступ.

Раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав термін початку українського контрнаступу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: