Росія знімає зі зберігання радянські танки, випущені у 40-50-х роках – CIT

Читать на русском
Російська армія має серйозні проблеми із забезпеченням бронетехнікою – з консервації знімають радянські танки Т-54/55.

Росія почала знімати з консервації радянські танки сімейства Т-54/55, випущені у 40-50-х роках. До цього найстарішими з танків, які окупанти використовували проти України, були Т-62, які виготовлялися з 1961 року.

Про це повідомляє група аналітиків Conflict Intelligence Team (CIT).

Російські танки: які бойові машини росія використовує проти УкраїниПро те, які танки росія використовує у війні проти України, в чому їхні плюси та мінуси – в матеріалі Слово і діло

У розпорядженні команди CIT опинилися фотографії ешелону, що перевозить військову техніку з Далекого Сходу, а саме з міста Арсеньєв Приморського краю, де знаходиться 1295 Центральна база резерву і зберігання танків.

Раніше з цієї бази вже відправляли танки Т-62М(В): вивчивши супутникові знімки, аналітики встановили, що з червня до листопада 2022-го її залишив щонайменше 191 танк. Проте вивезення радянських танків Т-54/55, що потрапили на фотографії (попередня модифікація перед Т-62) зафіксовано вперше.

У CIT зазначають, що перші модифікації Т-54 були прийняті на озброєння радянською армією ще в другій половині 1940-х років, а Т-55 – в 1958-му. Ключовими мінусами цих моделей аналітики назвали відсутність далекомірів та балістичних обчислювачів, примітивні приціли та (у Т-54) неповноцінну стабілізацію зброї.

Зняття танків зі зберігання однозначно свідчить про серйозні проблеми із забезпеченням російської армії бронетехнікою, зазначає Conflict Intelligence Team.

Нагадаємо, у Міжнародному інституті стратегічних досліджень (IISS) у лютому заявили, що росія з моменту вторгнення в Україну втратила половину сучасних бойових танків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: