Сі Цзіньпін вірить у можливість знайти «раціональний вихід із української кризи»

Читать на русском
Сі Цзіньпін заявив, що Китай з початку війни в Україні займає об'єктивну та неупереджену позицію. Він вірить, що із ситуації можна знайти раціональний вихід.
Getty Images

Сі Цзіньпін напередодні візиту до росії заявив, що вірить у можливості знайти «раціональний вихід із української кризи». Але для цього, за його словами, потрібно продовжувати діалог та консультації у «рівноправному та розсудливому ключі».

Про це китайський лідер написав у статті для російських ЗМІ, текст якої оприлюднив МЗС КНР.

Війна росії проти України: як змінювалася риторика офіційного КитаюЯку позицію займає Китай щодо вторгнення росії в Україні, які заяви робили офіційні особи – на інфографіці.

«З початку минулого року спостерігається тотальне загострення української кризи. Китай на основі самої суті того, що відбувається, незмінно займає об'єктивну і неупереджену позицію, докладає активних зусиль до сприяння примиренню та мирним переговорам. Озвучений мною ряд бачень є основним принципом Китаю при українському врегулюванні. Йдеться, зокрема, про необхідність дотримуватися цілей і принципів Статуту ООН, поважати резонні заклопотаності всіх держав у галузі безпеки, підтримувати всі зусилля, спрямовані на мирне врегулювання української кризи та забезпечувати стабільність глобальних ланцюжків виробництва та постачання», – йдеться у статті.

Сі Цзіньпін заявив, що мирний план Китаю має бути «конструктивним фактором у нейтралізації наслідків кризи та просуванні політичного врегулювання».

«Складні проблеми немає простих рішень. Ми переконані, що раціональний вихід з української кризи та шлях до міцного миру та загальної безпеки у світі знайдуться, якщо всі керуватимуться концепцією загальної, комплексної, спільної та сталої безпеки, продовжуватимуть діалог та консультації у рівноправному, розсудливому та прагматичному ключі», – вважає голова КНР.

Нагадаємо, володимир путін перед приїздом Сі Цзіньпіна теж написав статтю. У ній йдеться про те, що росія нібито готова до «політико-дипломатичного врегулювання» війни проти України.

Раніше ЗМІ повідомили, що Сі Цзіньпін планує вперше з початку повномасштабної війни поговорити з президентом України Володимиром Зеленським.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: