Напередодні приїзду Сі Цзіньпіна путін знову заговорив про врегулювання війни дипломатичним шляхом

Читать на русском
Російський диктатор володимир путін перед приїздом Сі Цзіньпіна знову заговорив про дипломатичне врегулювання війни.

Президент рф володимир путін перед візитом лідера Китаю Сі Цзіньпіна до Москви заявив, що росія нібито готова до «політико-дипломатичного врегулювання» загарбницької війни проти України, яку сама ж розпочала.

Про це йдеться у статті путіна в китайському виданні «Женьмінь Жибао», переклад якої опублікував кремль.

«Росія відкрита до політико-дипломатичного врегулювання української кризи. Але ще у квітні 2022 року мирні переговори були припинені аж ніяк не нами. Майбутнє мирного процесу залежить виключно від готовності до серйозної розмови з урахуванням геополітичних реалій, що склалися. На жаль, ультимативні вимоги на адресу росії свідчать лише про відірваність від таких реалій і незацікавленість у пошуку виходу з ситуації, що склалася», – пише путін.

Також диктатор висловив вдячність Китаю за «виважену лінію КНР у зв'язку з подіями, що відбуваються в Україні, за розуміння їхньої передісторії та справжніх причин».

Крім того, путін підкреслює, що росія поважає статут ООН і міжнародне право.

«Ми виступаємо за неухильне дотримання статуту ООН, повагу норм міжнародного права, зокрема гуманітарного. Прихильні принципу неподільності безпеки, який грубо порушується блоком НАТО», – заявив президент країни-агресорки.

Нагадаємо, лідер Китаю Сі Цзіньпін прибуде до росії з офіційним візитом, що запланований на 20-22 березня.

Також путін пояснив, чому не розпочав повномасштабну війну раніше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: