У Джанкої внаслідок «бавовни» було знищено російські крилаті ракети «Калибр НК» – ГУР

Читать на русском
Ці крилаті ракети Калібр призначені для пусків за допомогою надводних кораблів російського флоту.
Ілюстративне фото

Внаслідок вибухів у тимчасово окупованому Джанкої, ввечері 20 березня, знищено російські крилаті ракети «Калибр» у ході їхнього транспортування.

Про це йдеться у Телеграмі Головного управління розвідки Міноборони України.

«Бавовна» у тилу: які інциденти за час війни сталися на авіабазах росії та БілорусіЯкі надзвичайні ситуації відбувалися на російських та білоруських аеродромах та авіабазах за час повномасштабної війни – на інфографіці.

«Вибух у місті Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму знищив російські крилаті ракети «Калібр НК» під час їхнього транспортування залізницею», - йдеться у повідомленні української розвідки.

При цьому, у ГУР нагадали, що крилаті ракети «Калібр» призначені для пусків за допомогою надводних кораблів російського флоту. Дальність ураження становить понад 2500 кілометрів по наземним цілям та понад 375 кілометрів по морським.

«Загадкова «бавовна» продовжує процес демілітаризації росії та готує український півострів Крим до деокупації», - додають у розвідці.

Нагадаємо, що перший вибух пролунав приблизно о 20:50. Перед цим у чатах жителі писали, що у місті було помічено невідомий дрон. За кілька хвилин у Джанкої знову пролунали вибухи. Крім того, у місті було чути стрілянину. Трохи пізніше в кримських пабліках повідомили, що загальна кількість вибухів досягла 10.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти готуються до оборонних дій на території Криму. Насамперед підтримується в бойовій готовності інфраструктура.

Окрім цього, 1 березня у Криму також пролунали вибухи. Тоді окупаційна адміністрація заявила, що це була атака безпілотників по військовій частині в Сакському районі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: