У ворога величезні втрати, а ЗСУ відбили наступ рф під Бахмутом – Генштаб

Читать на русском
У зв'язку з масштабними втратами у живій силі загарбники облаштовують дедалі більше своїх шпиталів уздовж лінії зіткнення. Тільки за останні дні росіяни відкрили два польові шпиталі.
Фото: Генштаб ЗСУ

Ворог, незважаючи на втрати, не залишає спроб захопити Бахмут і регулярно штурмує позиції українських військ на цьому напрямку.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 20 березня.

У Генштабі зазначили, що у межах міста тривають постійні позиційні бої. Крім того, противник намагається атакувати українські війська у прилеглих населених пунктах – Богданівці та Іванівському. Разом з тим, Силам оборони минулої доби вдалося відбити всі атаки противника на Бахмутському напрямку.

На Куп'янському та Лиманському напрямках артилерійських обстрілів зазнали Куп'янськ, Крохмальне та Берестове Харківської області; Невське, Піщане, Білогорівка та Діброва в Луганській області, а також Спірне, Торське та Новоселівка Донецької області. Ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Новоселовського.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Бердичі, Авдіївка та Північне. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Новобахмутівка, Кам'янка, Авдіївка, Ластівчине, Красногорівка, Гострое, Георгіївка, Мар'їнка, Вугледар та Велика Новосілка Донецької області.

Які винаходи та розробки українців допомагають ЗСУ на війні проти росіїБезпілотники, мобільні РСЗВ, дрони-міношукачі, системи нічного бачення – які винаходи та розробки українців допомагають захисникам.

Протягом доби росіяни завдали 13 авіаційних та 4 ракетних ударів по території України, а також здійснили 7 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

У відповідь на це авіація Сил оборони 9 разів вдарила по районах зосередження оккупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника.

У Генштабі також розповіли про величезні втрати російських окупантів на Донеччині.

«У зв'язку із втратами загарбники облаштовують дедалі більше своїх шпиталів уздовж лінії зіткнення. Так, у населеному пункті Розівка тимчасово окупованої території Запорізької області, у будівлі місцевої лікарні розташовано один із таких закладів окупантів. Минулої доби туди привезли близько 50 важкопоранених військовослужбовців армії рф», – розповіли у ЗСУ.

Крім того, противник облаштував новий шпиталь на території однієї зі шкіл в окупованій частині Запорізької області. Туди, протягом 19 березня було завезено велику кількість тяжко поранених. Для цього ворог використав 4 медичні вантажівки на базі автомобіля КАМАЗ.

Нагадаємо, втрати окупантів уже перевалили за 165 тисяч військових. За добу РФ втратила 700 військових, 5 танків, 16 бойових броньованих машин, два засоби ППО, 9 артилерійських систем, безпілотник.

Раніше в Інституті вивчення війни заявили, що весняний наступ росіян наближається до кульмінації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: