Сили оборони завдали 11 ударів по позиціях ворога та відбили атаки на Донбасі – Генштаб

Читать на русском
Російська окупаційна армія, як і раніше, намагається зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на шести напрямках на сході України.

Російська окупаційна армія продовжує зосереджувати основні зусилля на проведенні наступальних дій на п'яти напрямках на сході України.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 14 березня.

На Бахмутському напрямку ворог, як і раніше, сподівається захопити Бахмут, у місті продовжуються позиційні бої. У той же час наші захисники відбили атаки противника в районах населених пунктів Ягідне, Хромове та Оріхово-Василівка.

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

На Куп'янському та Лиманському напрямах противник безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Вкотре артилерійським обстрілам зазнали населені пункти вздовж лінії бойового зіткнення. Окупанти вели безуспішні наступальні дії у напрямі Білогорівки.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Кам'янка, Невельське, Новокалинове та Мар'їнка. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Бердичі, Кам'янка, Авдіївка, Водяне, Нетайлове, Красногорівка, Невельське, Маринка, Георгіївка та Вугледар Донецької області.

Протягом доби росіяни здійснили понад 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню та завдали 30 авіаційних та 8 ракетних ударів, один з яких – по місту Краматорськ. Пошкоджено триповерхову житлову будівлю, загинули та поранені серед місцевого населення.

Крім того, ворог ударив по місту Затока Одеської області – уламками ракети пошкоджено одну з будівель дитячого навчального закладу «Золота Рибка». Жертв та втрат серед місцевого населення немає.

Українські військові відповіли на це ударами по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. У сумі було завдано 11 ударів у таких районах.

У Генштабі зазначають, що росія продовжує тероризувати мирне населення на тимчасово окупованих територіях.

Стало відомо, скільки жителів Запорізької області забрали в полон росіяниУ полоні російських загарбників із тимчасово окупованої Запорізької області перебуває понад 500 осіб.

Минулої доби в населеному пункті Абрикосівка тимчасово зайнятої території Херсонської області противник, за активної підтримки місцевих гауляйтерів здійснював фільтраційні заходи щодо місцевого населення.

«Причиною обшуків приватних будинків, огляду засобів мобільного зв'язку, особистих ноутбуків та комп'ютерів стало влучення Силами оборони України в місце базування одного з підрозділів армії рф. В результаті повністю знищено 4 одиниці броньованої техніки (БМП/САУ) та щонайменше 15 оккупантів. Число поранених перевіряється та уточнюється», – заявили в Генштабі.

А на території прибережних турбаз і пансіонатів міста Ялта Донецької області протягом останніх кількох діб було розміщено додатково близько 1 тисячі військовослужбовців ворога. У зв'язку з цим повністю перекрито найближчі вулиці та всю пляжну зону, розставлено додаткові блокпости та вдвічі збільшено кількість піших патрулів.

Нагадаємо, за останню добу ЗСУ знищили 740 окупантів, 10 танків, засіб ППО, 16 артилерійських систем, 15 ББМ та 11 безпілотників.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Члени Ставки заслухали доповіді військового командування про актуальну ситуацію на фронті та обговорили ситуацію навколо Бахмута. В результаті обговорення було ухвалено рішення продовжувати обороняти місто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: