Стефанчук розповів, коли Рада розгляне заяви про відставку трьох міністрів

Читать на русском
Після прийняття їх відставки на ці посади нових міністрів буде призначено невідкладно з моменту отримання відповідного подання.
armyinform

Верховна Рада на найближчому пленарному засіданні має розглянути заяви про відставку трьох міністрів, зокрема, очільника МОН Сергія Шкарлета.

Про це голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив у Фейсбуці, опублікувавши фотокопії відповідних заяв.

Як зазначив спікер парламенту, до ВР надійшли заяви з проханням прийняти відставку від міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна і віцепрем’єр-міністра - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

«Усі заяви будуть розглянуті, згідно із законом, на найближчому пленарному засіданні», - зазначив Стефанчук.

Він додав, що після прийняття їх відставки на ці посади нових міністрів «буде призначено невідкладно з моменту отримання відповідного подання».

Водночас, кандидатура Федорова планується до розгляду на посаду віцепрем'єр-міністра з розширеними повноваженнями, зауважив спікер.

Нагадаємо, що сьогодні, 18 березня, у Верховній раді України були зареєстровані заяви про відставку міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета та міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Павла Рябікіна. При цьому, міністром освіти планується призначити Оксена Лісового, а міністром стратегічних галузей промисловості – Олександра Камишіна.

Напередодні президент Зеленський підписав укази про звільнення голів Хмельницької, Одеської та Луганської ОДА.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, як Зеленський змінює голів обладміністрацій під час війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: