Шмигаль підтвердив звільнення Шкарлета і Рябікіна, розповівши, кого планують призначити

Читать на русском
Денис Шмигаль заявив, що наступного тижня Шкарлет та Рябікін будуть відправлені у відставку.
Слово і діло

Сьогодні, 18 березня, у Верховній раді України були зареєстровані заяви про відставку міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета та міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Павла Рябікіна. При цьому, міністром освіти планується призначити Оксена Лісового, а міністром стратегічних галузей промисловості – Олександра Камишіна.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль, а також представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук повідомляють у Telegram.

Зеленський призначив ексголову «Укрзалізниці» Камишіна своїм радникомГолова правління Укрзалізниці Олександр Камишін, який оголосив про відставку, став позаштатним радником президента.

За словами українського прем'єра, планується, що місце Шкарлета отримає чинний глава Малої академії наук Оксен Лісовий. Посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості має отримати колишній очільник «Укрзалізниці» Олександр Камишін.

«Сьогодні на засіданні фракції політичної партії «Слуга народу» обговорили кадрові зміни в уряді, які плануються на наступний тиждень: звільнення міністра освіти і науки Сергія Шкарлета; призначення міністром освіти і науки Оксена Лісового; звільнення з посади міністра стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна; призначення на посаду міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна», - зазначив Шмигаль.

Він також повідомив, що віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров буде опікуватися ще низкою напрямків, окрім діджиталізації. Його майбутня посада — віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України.

Напередодні ЗМІ повідомляли, що Шкарлет йде з посади міністра освіти та науки України, він сам подасть у відставку.

Нагадаємо, президент Зеленський підписав укази про звільнення голів Хмельницької, Одеської та Луганської ОДА.

Нещодавно Зеленський підписав низку указів про кадрові зміни у Службі безпеки України. Зокрема, своїх постів втратили начальники управління СБУ у двох областях.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, як Зеленський змінює голів обладміністрацій під час війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: