ВАКС продовжив обов'язки обвинуваченому голові райсуду Кіровоградщини

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків обвинуваченому.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 28 квітня строк дії обов'язків, покладених на голову Олександрівського районного суду Кіровоградської області Павла Івченка, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у зловживанні впливом.

Таке рішення 28 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС обрав Івченку запобіжний захід у вигляді 148 860 грн застави. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування із свідками, а також з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити ці обов'язки.

«Клопотання прокурора САП у кримінальному провадженні № 52022000000000215 від 12.08.2022 задовольнити частково. Продовжити на два місяці, тобто до 28 квітня 2023 року, строк дії обов'язків, покладених на обвинуваченого (Павла Івченка – ред.) у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у вигляді застави», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, САП обвинувачу у зловживанні впливом голову Олександрівського райсуду Кіровоградської області Павла Івченка, а також помічниць судді Кіровського райсуду Кропивницького Світлану Муравйову та Олену Долю.

За версією обвинувачення, суддя вимагав від громадянина грошові кошти за вплив на ухвалення рішення іншим суддею одного з районних судів Кропивницького щодо не притягнення особи до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. З метою реалізації умислу та впливу на суддю, який мав розглядати справу про адміністративне порушення, Івченко залучив до вчинення злочину помічників суддів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: