ВАКС визначив заставу підозрюваному голові райсуду на Кіровоградщині

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави стосовно підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд визначив 148 860 грн застави голові Олександрівського районного суду Кіровоградської області Павлу Івченку, якого НАБУ і САП підозрюють у зловживанні впливом.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«12-13 вересня 2022 року Вищий антикорупційний суд обрав запобіжні заходи голові одного з районних судів Кіровоградської області, якого викрито на вимаганні та одержанні 1000 доларів неправомірної вигоди, а також двом його спільникам - помічникам суддів. Так, суд частково задовольнив клопотання детективів, погоджених прокурором САП, та застосував до голови суду запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 148 860 грн. Його спільникам обрано запобіжні заходи у вигляді майже 50 тис. грн застави кожному», – інформує прокуратура.

Також на підозрюваних покладено обов'язки, зокрема: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Кіровоградської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування зі свідками у справі та іншими підозрюваними; здати на зберігання закордонні паспорти. Строк дії обов'язків – до 6 листопада 2022 року включно.

У прес-релізі не вказується прізвище підозоюваного та назва суду, проте, за даними «Слово і діло», йдеться про голову Олександрівського райсуду Кіровоградщини Павла Івченка.

Нагадаємо, ВАКС засудив до 7 років ув'язнення полтавського суддю. Також антикорупційний суд оголосив у розшук маріупольського суддю та його помічницю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: